Cool Stuff

5 filme în care a jucat Volodimir Zelenski înainte de a deveni președintele Ucrainei

Cine ar fi crezut că un comediant va ajunge nu doar președintele unei țări cu o populație de peste 40 de milioane de locuitori, ci un erou în adevăratul sens al cuvântului?

În momentul de față întreaga planetă vorbește despre eroul Volodimir Zelenski, cel care reușește să țină piept colosului care este armata lui Vladimir Putin.   

E greu de crezut că nu se va face și un film după viața lui Zelenski. Dar, în mod paradoxal, s-a făcut deja un film serial care a prevestit exact ce s-a întâmplat cu Zelenski: că va ajunge dintr-un om neînsemnat, președinte al Ucrainei. Și chiar el și-a interpretat propriul rol. Greu de crezut, dar chiar așa stau lucrurile.

Zelenski a ajuns la putere în 2019, cu promisiunea că va pune capăt războiului cu separatiștii susținuți de Putin, cei prin care în 2014 Ruisa a anexat Crimeea. 

Înainte de acest lucru, Volodimir Zelenski a devenit un personaj foarte apreciat în Ucraina jucând într-o comedie TV, numită „Slujitorul poporului”. Acolo el interpreta rolul unui profesor de istorie naiv, dar cinstit, care devine în mod surprinzător președinte după ce un elev îi publică pe internet un discurs anticorupție care se viralizează. 


Viața a bătut filmul când în Ajunul Anului Nou, la 31 decembrie 2018, Zelenski și-a anunțat candidatura la prezidențiale:

„Dragi ucraineni, promit să candidez la președinția Ucrainei și îmi îndeplinesc imediat promisiunea: candidez la președinția Ucrainei. Hai, s-o facem împreună! La mulți ani! Vă felicit, veți avea un nou slujitor al poporului!”, a spus el atunci.

Mulți au crezut că este vorba de o glumă, mai ales că partidul său politic se numește, precum serialul în care a jucat rolul de președinte: Partidul Slujitorul Poporului. Și, în luna aprilie a lui 2019, el a câștigat alegerile cu scorul de 70%. Astfel, Zelenski devenea cel de-al șaselea președinte al Ucrainei, la doar 41 de ani.  

Și, dacă ți-am zis de serialul în care a jucat și care l-a transformat în președinte al Ucrainei, probabil că vrei să descoperi și ce alte filme mai are în cariera sa de actor cel care acum este numit erou de întreaga lume.  

Iată alte 4 filme cu Volodimir Zelenski:

Slujitorul Poporului - filmul artistic (2016)

În 2016, după succesul enorm înregistrat de serialul cu același nume, se face și un lungmetraj pentru marele ecran. Iar sinopsisul suna astfel: „Ce-ar fi dacă un om obișnuit și cinstit, un profesor de istorie devine președinte? Va fi el în stare să supraviețuiască în lumea jocurilor politice, să depășeașcă toate obstacolele și corupția, să confrunte oligarhii și toți oponenții politici?

E 2022 și o lume întreagă cunoaște acum răspunsul.  


The 8 Best Dates (2016)

Acesta este ultimul film din seria 8 întâlniri, care a început  cu comedia „8 First Dates” în 2012, a continuat cu „8 New Dates” în 2014 și s-a terminat cu „The 8 Best Dates” în 2016. În aceste filme, Zelenski interpretează rolul unui veterinar care trece prin tot felul de peripeții amuzante alături de iubita / soția sa.

În ultima parte, cei doi se despart și se trezesc în pat cu partenerul ideal, dar până la final descoperă că, de fapt, nu-și doreau cu adevărat asta și că încă se iubesc foarte mult chiar și așa, imperfecți. 


Love in Vegas (2014) 

Și acest film face parte dintr-o serie de comedii, care au mai avut și părțile „Love in the Big City” (2009), „Love in the Big City 2” (2012). Aici, Zelenski interpretează rolul lui Igor, un dentist care în prima parte a trilogiei își întâlnește iubirea în New York. În a doua parte el și prietenii lui ajung să devină părinți după ce într-o călătorie în Thailanda ating o statuie ce are puteri supranaturale: de a vindeca infertilitatea și de a-ți oferi un copil la primul contact sexual.

În ultima parte, „Love in Las Vegas”, cei trei prieteni deveniți tați se văd nevoiți să rămână acasă cu copiii, în timp ce soțiile lor pleacă într-o vacanță în Las Vegas. Pare o misiune simplă pentru personajul lui Zelenski și prietenii săi, dar se transformă în ceva ce aduce aminte de „Marea mahmureală”.

Sharone Stone are și ea un rol episodic în această ultimă parte.    


Rzhevsky Versus Napoleon (2012) 

În 2012, Zelenski a invadat Rusia cu armata franceză, interpretândul pe Napoleon într-o comedie în care apare și Van Damme. Filmul a primit extrem de multe critici negative, fiind și un dezastru la box office, cu încasări de 7,8 milioane de dolari, la un buget de 8,5 milioane de dolari. 


Ar mai fi de menționat și că Zelenski a câștigat concursul TV „Dansând cu stelele” din Ucraina în 2006. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.