Cool Stuff

Smiley, mesaj viral despre războiul din Ucraina: „Nicio armată din lume nu poate cuceri speranța”

Cuvintele lui Smiley au atins multe inimi.

Războiul din Ucraina este pe buzele, în mințile și inimile tuturor. Zilele acestea e greu să vorbești despre altceva. 

Artiști din toată lumea au condamnat invazia rusească și acțiunile lui Putin. Printre acești se numără și mulți artiști din România, iar Smiley a avut unul dintre cele mai emoționante mesaje de până acum.  

El a scris aseară pe Facebook, printre altele, că „nicio armată din lume nu poate cuceri speranța și nicio bombă nu poate descuraja binele”, dar și că tinerii nu vor să lupte în războaie, ci să dăruiască flori, nu să le primească pe morminte.

„Mă întreb, de câteva zile: Oare ce o fi în inima unei mame care-și poate privi pentru ultima oară copilul, când știe că pleacă pe front? Oare ce simte o soție care va fi alături de bărbatul ei doar până la graniță? Oare cum văd copiii lumea când ridică capul după umărul tatălui care-i strânge în brațe, poate pentru ultima oară? Știu. Sunt întrebări grele. Dar, din păcate, fac parte din realitatea la care suntem martori de câteva zile. O realitate la care nu am găsit încă explicație. Acesta e un război pe care nimeni nu vrea să-l ducă, pentru că tinerii care luptă în el vor să-și trăiască viața ca să dăruiască flori, nu să le primească la mormânt. Și mă întreb încă ceva. Până când armele vor mai ține locul diplomației? Până când oamenii vor avea de suferit pentru orgoliile personale ale celor puțini? Până când vor avea bani pentru arme și vor minți că nu au pentru oameni? Nicio armată din lume nu poate cuceri speranța și nicio bombă nu poate descuraja binele.”

Mesajul lui Smiley a devenit viral, primind 30 de mii de like-uri, 1000 de comentarii și peste 3000 de distribuiri


Astfel de mesaje din partea artiștilor sunt mai mult decât binevenite, nu doar în situații tragice ca războiul din Ucraina, dar mai ales înainte ca ele să se întâmple.

De aceea e important ca artiștii să vorbească și să ia atitudine tot timpul când în jurul lor se întâmplă nedreptăți de orice fel. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.