Kiss Time Out

Cele mai bune 10 filme cu Bruce Willis

Willis este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de către cei care au crescut în anii '90.

Bruce Willis se retrage din actorie. Anunțul a fost făcut de familia sa, care a mai declarat că decizia a fost luată din cauză că actorul suferă de afazie, o afecțiune medicală în urma căreia persoană care suferă de ea își pierde abilitatea de a vorbi sau de a comunica. 

Willis este unul dintre actorii prolifici de la Hollywood, cu zeci de filme în care a jucat, și unul dintre cei care vor rămâne în istoria cinematografie, datorită personajelor pe care le-a interpretat și care au avut o influență imensă asupra culturii pop.   

Cu această tristă ocazie, să ne amintim de 10 dintre cele mai bune filme ale lui Bruce Willis

1. Moonlighting (1985-1989) 

Moonlight este un serial care a avut un mare succes nu doar în State, dar și în România anilor '90. Willis îl interpretează aici pe detectivul particular David Addison și reprezintă rolul care i-a lansat cariera, dar și cel pe care l-a purtat după el în toate filmele care au urmat. Serialul a avut 5 sezoane și reprezintă o combinație de comedie, mister, film noir. În fiecare episod a făcut echip cu actrița Cybill Shepherd, care a interpretat-o pe partenera sa Maddie Hayes. În România, titlul serialului a fost tradus ca „Maddie și David”. 

Pentru rolul de aici, Bruce Willis a câștigat numeroase premii, printre care un Glob de Aur și un Emmy. 


2. Die Hard 1 (1988)

Die Hard a devenit în timp o megaproducție care l-a transformat pe Bruce Willis într-un superstar. Prima parte a fost cel mai vizionat film din 1988.

Bruce Willis îl interpretează aici pe neconvenționalul detectiv newyorkez John McClane, care devine singura salvare a unui grup de ostatici, blocați într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află și soția sa. Venit să se împace cu aceasta, care vrea să divorțeze, McClane ajunge să fie singurul polițist care reușește să pătrundă în iadul din clădirea de birouri. Rănit în toate modurile posibile, McClane reușește să nu-și piardă simțul umorului, iar la final va fi eroul de care avem cu toții nevoie de Crăciun. Succesul acestui thriller de acțiune a determinat filmarea altor patru părți. 


3. Pulp Fiction (1994)

Celebrul film al regizorului Quentin Tarantino, este o comedie neagră, construită pe câteva povești principale, ale căror personaje interacționează sub o formă sau alta, după ce doi coate-goale jefuiesc un magazin și întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru șeful lor, care are o înțelegere cu un boxer (Bruce Willis), pe care acesta n-o respectă. Pulp Fiction este cu siguranță unul dintre filmele pe care orice cinefil trebuie să le vadă.


4. Looper (2012)

În viitor, călătoria în timp este ilegală și deci disponibilă numai pe piața neagră. Atunci când mafia vrea să scape de cineva nedorit, membrii acesteia trimit victima cu treizeci de ani înapoi în timp, unde un ucigaș plătit - așa cum este și Joe (Joseph Gordon-Levitt) – așteaptă să lichideze ținta. Joe câștigă bine și duce o viață bună, până când mafia decide să închidă cercul și să scape de ucigaș, așa ca îl trimit înapoi în timp chiar pe Joe din viitor (Bruce Willis). Filmul este regizat de Rian Johnson.


5. 12 Monkeys (1995)

Un SF și thriller psihologic a cărui acțiune are loc în anul 2035, când omenirea subzistă într-o dezolantă lume a morții, urmare a distrugerii în proporție de 99% a populației Pământului. Cole (Bruce Willis), un voluntar încăpățânat, sprijinit de Kathryn Railly (Madeleine Stowe), are două indicii pentru a descifra enigma Armatei celor 12 maimuțe, care amenință să șteargă omenirea de pe fața pământului.


6. Al șaselea simț (1999)

La numai 8 ani ai, Cole Sear (HALEY JOEL OSMENT) este bântuit de un secret apăsător: e vizitat de fantome. Derutat de puterile sale paranormale și prea tânăr pentru a ști ce să facă, Cole nu destăinuie terifiantele sale trăiri decât psihologului său, Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis). Pe măsura ce Dr. Crowe încearcă să descopere periculosul adevăr despre capacitățile supranaturale ale lui Cole, pacientul și terapeutul trăiesc împreuna un șoc ce-i va purta într-o realitate înfricoșătoare.


7. Sin City (2005)

Sin City este un oraș care atrage bandiții, corupții și suferinzii. Unii caută răzbunarea, alții salvarea. Apoi, mai sunt și cei care speră la puțin din amândouă. Un univers al unor eroi neverosimili și atipici, care se străduiesc totuși să facă ceea ce trebuie într-un oraș corupt. În acest film regizat de Frank Miller și Robert Rodriguez, cu participarea excepțională a regizorului Quentin Tarantino, filmul se bazează pe romanele grafice ale lui Frank Miller, „The Hard Goodbye”, „The Big Fat Kill” și „That Yellow Bastard”. Aici, Bruce Willis interpretează rolul detectivului Hartigan, care se aventurează aici alimenta de durere și răzbunare.


8. Unbreakable (2000)

După „The Sixth Sense”, scenaristul și regizorul nominalizat la Oscar M. Night Shyamalan a creat un alt thriller unic. Bruce Willis joacă din nou rolul principal, de această dată ca David Dunn, singurul supraviețuitor al unui accident de tren devastator. Samuel L. Jackson îl interpretează pe Elijah Price, un străin misterios, care oferă o explicație ciudată faptului că David a scăpat fără nici o zgârietură, o explicație ce amenință să schimbe viața și familia lui David pentru totdeauna. Oare David este „invincibil”? Și, dacă este, care sunt ramificațiile fizice și psihologice ale acestui lucru?


9. Al cincilea element (1997) 

Un film scris și regizat de către celebrul Luc Besson. Acțiunea se petrece în viitor, la o distanță de un sfert de mileniu, când planeta este amenințată de venirea Răului... Numai Al Cincilea Element (interpretat de Milla Jovovich) poate salva lumea de la cucerire. Aceeași luptă cu Răul are loc la fiecare 500 de ani. De data aceasta, Alesul are un ajutor... Un taximetrist, fost soldat, interpretat de către Bruce Willis.


10. Războiul lui Tom Hart (2002)

„Războiul lui Tom Hart” este filmul în care Bruce Willis joacă alături de Marcel Iureș. Colonelul William McNamara (interpretat de Willis) este deținut într-un lagăr de prizonieri în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Fiind ofițerul american cel mai înalt în grad, el continuă să-si comande trupele aflate în lagăr, străduindu-se să mențină viu simțul onoarei printre militarii săi, sub supravegherea atentă a colonelului german Werner Visser (Marcel Iureș). În tot acest timp, McNamara plănuiește în secret să lovească inamicul, așteptând un moment prielnic. Acesta se ivește atunci când în lagăr are loc o crimă. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.