Kiss Time Out

Un nou documentar despre Michael Jackson vrea să demonstreze dependența acestuia de droguri

Michael Jackson a murit la final de iunie 2009. Artistul în vârstă de 50 de ani a fost găsit inert la casa lui din Los Angeles, după ce a suferit un infarct, provocat de propofol, un anestezic puternic care i-a fost administrat constant de medicul său, Conrad Murray.

Michael Jackson a murit la final de iunie 2009. Artistul în vârstă de 50 de ani a fost găsit inert la casa lui din Los Angeles, după ce a suferit un infarct, provocat de propofol, un anestezic puternic, care i-a fost administrat constant de medicul său, Conrad Murray. 

Ulterior, medicul a fost condamnat pentru omucidere involuntară la patru ani în închisoare, din care a stat doar doi. Un nou documentar - „TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson” - își propune să arate că nu doar Murray este vinovat de moartea lui MJ, în condițiile în care cântărețul era dependent de droguri.


„Este mult mai complicat de atât - doctorul Murray era la patul lui când a murit. Circumstanțele au dus la moartea lui de ani buni, iar toți acești medici i-au permis lui Michael să-și decidă destinul - să ia medicamentele pe care le dorește, când le dorește și unde le dorește. Toți sunt motivul pentru care el este mort astăzi”, a spus Orlando Martinez, detectiv LAPD.

Ed Winter, asistent-șef legist, a declarat că Jackson obișnuia să bea propofol în sticle de mărimea celor de „Gatorade”, la momentul morții sale. Așa cum susține și Murray, comunitatea medicală i-a facilitat artistului obsesia pentru substanțe, iar acel sedativ era singurul mod „în care putea să adoarmă, mai ales când se pregătea de turneu.”

„Nu era mare chestie - folosea acest sedativ de ani de zile, iar doctori din întreaga lume i l-au prescris, ba chiar i-au permis uneori să și-l injecteze. Putea chiar să facă asta singur, iar doctorii i-au permis asta”, a mai spus Murray.

Specialistul în adicții, Dr. Drew Pinsky, subliniază în documentar cum acest sedativ nu trebuie folosit pentru tratarea insomniilor și nici nu poate fi recomandat atât de ușor în afara spitalelor; mai mult, el a spus cum MJ a primit și alte droguri de-a lungul carierei sale.

Totul a început în 1984, când a fost victima unor arsuri de gradul II și III, la scalp, în timp ce film o reclamă pentru Pepsi. Artistul a primit sedative pentru recuperare. Așa cum spune și Jackson, drogurile i-au pus stăpânire pe viață. „Am devenit din ce în ce mai dependent de sedative, pentru a putea face față turneelor”, poate fi auzit el într-un audio de arhivă, în timp ce explică de ce și-a anulat parte din turneul „Dangerous” din 1993.

Așa cum apare în documentar, un alt factor care i-a susținut dependența de droguri lui MJ a fost dermatologul său, Arnold Klein. El este cel care-i dădea opioidul Demerol lui Jackson, alături de alte substanțe nocive. Aparent, Jackson a folosit 19 acte de identitate false pentru a colecta droguri, iar Klein avea un carnețel unde nota ce rețetă era luată pentru fiecare act de identitate în parte. Simplu fie spus, MJ avea o rețea întreagă de doctori care-i dădeau opioide și droguri puternice.

Lucrurile au atins un punct sensibil în 2009, atunci când MJ era gata pentru turneul „This Is It”, iar regizorul Kenny Ortega a devenit îngrijorat de comportamentul lui. 

„Există semne puternice de paranoia, anxietate și comportament obsesiv compulsiv. Cred că cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să angajăm un medic de top, astfel încât să-l evalueze urgent. Nu ia nimeni responsabilitatea pentru el, de a avea grijă de el, zi de zi. Astăzi l-am hrănit, l-am învelit în pături și i-am chemat un doctor”, a scris Ortega într-un email, în timpul repetițiilor.

Mai mult, MJ a participat la repetițiile pentru turneul său până în ziua morții sale, pe 25 iunie. „MJ a fost un dependent de droguri și un maestru al manipulării, deoarece și eu am fost manipulat de el”, a mai spus Murray.

Întreg documentarul va fi disponibil pe 6 septembrie.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.