Cool Stuff

Bulgaria a anunțat că nu va participa la Eurovision 2023

Este cea de-a treia țară care anunță că zice pas ediției de anul viitor.

Eurovision a anunțat care vor fi cele 37 de țări care vor participa la ediția de anul viitor. Din păcate, vor fi cu trei mai puține decât anul acesta.

Bulgaria este cea mai recentă țară care se retrage din concursul care va avea loc în Liverpool, Marea Britanie. Celelalte două țări sunt Macedonia de Nord și Muntenegru

BBC a anunțat că motivul pentru care cele 3 țări au ales să zică pas ediției de anul viitor este mărirea taxei de participare la Eurovision. Această majorare a taxei s-a întâmplat tot din cauza războiului din Ucraina. 

Tuturor țările li s-a cerut să plătească o sumă mai mare pentru a acoperi pierderile cauzate de interdicția de participare pentru Rusia. 

„EBU și-a luat angajamentul de a menține costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil. Fiecare radiodifuzor participant plătește o taxă care este calculată în funcție de numărul de țări care concurează în spectacolul din acel an și de contribuția lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru și abonamentele sunt calculate în funcție de factori care iau în considerare dimensiunea relativă și statutul financiar al membrului”, au declarat organizatorii Eurovision, pentru BBC.

De menționat e și că în ediția din acest an niciuna dintre țările care au anunțat că nu vor participa în 2023 nu s-a calificat mai departe de semifinalele. 

Lista completă a țărilor participante la Eurovision în 2023 arată astfel: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie. 


Cea de-a 67-a ediție a competiției muzicale se va desfășura în Liverpool, între 9 și 13 mai, 2023. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.