Cool Stuff

Serialul „The Last of Us” a readus piesa Depeche Mode „Never Let Me Down Again” în topurile de pe platformele de streaming

„The Last of Us” e pentru Depeche Mode ce a fost „Stranger Things” pentru Kate Bush.

În primul episod din serialul „The Last of Us”, scena de final se întâmplă pe piesa „Never Let Me Down Again” de la Depeche Mode. Acest lucru a făcut ca fanii serialului să o caute și să o asculte pe repeat pe platformele de streaming. Efectul este similar cu ce i s-a întâmplat lui Kate Bush, după ce o piesă de-ale ei a fost folosită într-un episod din serialul „Stranger Things”. 

Doar în Statele Unite, rata de ascultare a piesei „Never Let Me Down Again” a crescut cu 220%, după premiera „The Last Of Us” (15 ianuarie), de la 26.000 pe zi la 83.000 pe zi. De asemenea, pe Spotify rata de ascultare a piesei lansate de DM în 1987 a crescut cu 377%.  


În universul „The Last of Us”, atunci când pe frecvențele FM se aude o piesă din anii '80 este un semn rău. 

În ultimii ani, a devenit un adevărat trend ca în filme și seriale să fie folosită muzică din anii '80, iar de fiecare dată efectul a fostul unul exploziv în popularitate pentru piesele respective.

Amintim aici: The Cramps - „Goo Goo Muck” („Wednesday”), Nirvana - „Something In The Way” („The Batman”), Kate Bush - „Running Up That Hill” („Stranger Things”).


Vezi și videoclipul original pentru piesa Depeche Mode care a marcat primul episod din serialul HBO „The Last of Us”:


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.