Cool Stuff

DesKiss Dimineața de Ziua Femeii, cu studioul plin de flori, „femei de treabă” și imnul zilei de 8 Martie cântat de Vunk și Amadeus

O zi specială dedicată femeii cu care toți de pe lumea asta au o legătură: mama!

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

După un început de emisiune cu foarte mulți de „La mulți ani!”, dar și cu niște muzică antrenantă, Ciprian Dinu a anunțat azi-dimineață că, de 8 Martie, Kiss FM sărbătorește de-a lungul întregii zile femeile care sunt la muncă.  

„Noi, Kiss FM, vedem femeile care nu-și văd capul de atâtea treburi chiar și de ziua lor”, a spus Ciprian Dinu. 

 

Micul dejun a fost adus de Corina Băcanu „într-o paporniță cu opt ouă fierte, șunculiță, brânzicuță, sălămior, parizete, un buchet de ceapă, roșii sărate și tăiate și ridichi”, după cum a fost descris de către Cătălin Oprișan, care, la rândul său a adus 12 kilograme de portocale „urieșești”.   

Asta au mâncat matinalii la micul dejun de 8 Martie, că tot îi întrebau ascultătorii ce consumă.  


Între timp, colegii Giuliano și Cristi Neacșu au fost pe teren și au căutat femei aflate la serviciu pentru a le întreba cum petrec Ziua Femeii în câmpul muncii. 

Prima a fost Bianca, cea cu care Giuliano a stat de vorbă într-o benzinărie din centrul Capitalei unde lucrează. Ea e una dintre eroinele care, deși lucrează de la prima oră, înainte de a se întoarce acasă la al doilea „job”, unde o așteaptă o fetiță și un al doilea copil pe drum, e mereu cu zâmbetul pe buze și spune că adoră să fie veselă oricât de obosită ar fi. 

„Să fii femeie și mamă e ceva unic”, i-a mărturisit ea lui Giuliano și ascultătorilor Kiss FM. 

Bianca a intrat și în direct de la locul de muncă și a povestit mai multe despre cum o prinde pe ea această zi la serviciu. De asemenea, ea a cerut să fie difuzată piesa „Două inimi”, de la Feli

 

Melodia care trezește nostalgia

De Ziua Femeii, regulamentul pentru „Melodia care trezește nostalgia” a fost schimbat, ceea ce a însemnat că toate piesele au fost alese de Corina Băcanu. 

Pentru Oprișan, ea a ales: Mariah Carey - Without You.


Pentru Ciprian, a fost aleasă Celine Dion - My Heart Will Go On


Pentru ea, Corina a ales Lidia Buble - Sărut mâna, mamă! 


Despre această piesă din urmă, Corina a amintit și că Lidia Buble le-a mărturisit în timpul unei emisiuni că o singură dată a putut să interpreteze această piesă live, iar asta s-a întâmplat chiar la matinalul Kiss FM.  

Ascultătorii au dezbătut și câștigătoare a ieșit melodia lui... Oprișan, bineînțeles. 

A fost rândul lui Cristi Neacșu să intre în direct cu o altă femeie aflată la locul de muncă. Liliana lucrează ca funcționar public, îi place ceea ce face și i se pare printre cele mai în regulă joburi pe care le-a avut până acum. 

Totuși, i se simte în glas că cea mai mare iubire a ei pe această lume e pentru copilul ei și pentru rolul de mamă. Aceasta ne-a mărturisit că și-a crescut singură copilul și, deși poate fi dificil să fii părinte singur, mai ales în România, frumusețea de a-și vedea băiatul mare, la școală și de a fi mândră de el merită din plin. 

 „Eu având rolul și de mamă, și de tată, având și băiat, e foarte dificil, mai ales în perioada adolescenței, să-i fii alături, să-i dai sfaturi, să-l îndrumi pe o cale bună, iar cu salariile din ziua de azi să-i oferi tot ce poți. Dar, cu toate astea, am trecut peste și acum suntem bine amândoi!”, ne-a povestit Liliana în dimineața asta.

Melodia de suflet a Lilianei este „Mulțumesc, iubită mamă!” - Delia, care a și fost difuzată în matinal. 

 

Ai cuvântul!  

La concursul „Ai cuvântul!” doamnele și domnișoarele au avut prioritate în această dimineață. Cristina din Câmpina a intrat în direct, iar răspunsurile pe care ea a trebuit să le dea au început cu litera „M”, de la „mamă”.

Din cele 10 întrebări, Cristina a răspuns corect la 9, dar Oprișan a ținut neapărat să nu o lase să plece cu 90 de euro, așa că a repetat prima întrebare pentru a rotunji la 100 de euro, ceea ce s-a și întâmplat.

 

DesKiss Dimineața 8 martie 2023 invitați Vunk și Amadeus

DesKiss Dimineața, 01:25:59

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

Apoi, Oprișan a adus în premieră pentru publicul Kiss FM piesa „De Ziua Ta, Mămico!”, în versiunea lui Florin Ristei.   

Tot el a venit și cu câteva informații cel puțin interesante despre femeile importante, eroine, din trecutul României: 

„În 1958, Iuliana Constantinescu Preduț, luptătoarea anticomunistă, este arestată chiar de la catedra unde preda și era gravidă în luna a șaptea. A fost acuzată că pe vremea când era elevă, susținuse luptătorii anticomuniști ai lui Petre Arnăuțoiu și nu doar că i-a susținut, dar nici nu i-a denunțat. Au luat-o și au bătut-o crunt în închisorile comuniste și acolo a și născut-o pe fetița ei pe care a botezat-o Libertatea Iustina, pentru că a fost născută în închisoare. Dar nu despre asta vreau să vorbesc: în primul ei pachet pe care l-a primit în închisoarea de la Văcărești în 1960 se găsea un săpun. Pe săpunul acela, bărbatul ei, Nicolae Preduț, scrisese cu un cui: Te iubesc mereu, Nicu!”, a povestit Oprișan.   


Imnul zilei de 8 Martie: „Românca”

Vunk (Cornel Ilie) și Amadeus au venit în această dimineață în studioul matinalului pentru a interpreta live imnul zilei de 8 Martie, „Românca”. Apoi, ei au mai rămas alături de Corina, Ciprian & Oprișan pentru a povesti un pic despre această melodie și despre frumoasa Zi a Femeii.  


Fetele de la Amadeus au ținut imediat să ureze „La mulți ani!” mamelor lor.  

„Mai important e să găsești tot timpul ce e mai frumos în fiecare om și în fiecare femeie. Tot timpul o să fie ceva frumos de văzut, trebuie doar să fim atenți și să avem liniștea să observăm chestia asta. Pentru că dacă noi vedem ceva urât, e ceva ce vedem la noi urât, de fapt”, a răspuns Cornel Ilie la întrebarea dacă au găsit cea mai frumoasă româncă. 


De asemenea, și fetele de la Amadeus au transmis un gând tuturor româncelor care au ascultat Kiss FM în dimineața de 8 Martie: să fie la fel de autentice și de frumoase în interior, cum este primăvara de afară; să fie mereu surprinzătoare și focoase; să aibă mult soare în suflet și cât mai multe zâmbete.  

A existat și o urare din partea Amadeus pentru băieți: să aibă grijă de fetele lor, să le privească mai des, să le asculte. 

În cea de-a treia oră de emisiune, a fost rândul lui Giuliano să prezinte o femeie aflată la locul de muncă de 8 Martie. A fost vorba de Maria, cofetar  de meserie, care împlinește anul ăsta 24 de ani de căsnicie și are o fată de 21 de ani, care e acum la facultate. 

Ea ne-a mărturisit că a fi femeie înseamnă totul pentru ea.

„Cred că femeile sunt niște eroine și că merită iubite și prețuite de bărbații din viața lor”, a spus Maria. 

Ea și-a dorit ca de Ziua Femeii să asculte Jaymes Young - „Infinity” 

Înainte de a pune punct emisiunii, Corina Băcanu a ținut să le mulțumească femeilor de dinainte, datorită cărora femeile de azi pot fi libere și au drept de vot - în România femeile au drept de vot din 1939. A ținut să le amintească și pe luptătoarele anticomuniste, printre care Elisabeta Rizea, care a plecat dintre noi în 2003 și care a spus: „Trei zile dacă mai trăiesc, dar vreau să știu că s-a limpezit lumea.”

Campania „Femei de ziua femeilor!” continuă întreaga zi pe Kiss FM, iar poveștile lor le poți descoperi AICI  

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.