Kiss Music News

Shakira a făcut istorie, din nou: Billboard a numit-o „Femeia Latină a Anului”

Shakira continuă să fie pe val în plan profesional.

În cadrul event-ului organizat de Billboard - „Femei Latine din Muzică”, Shakira va primi titlul de „Femeia Latină a Anului.” Ceremonia va avea loc pe 6 mai, în Miami, și va fi prezentată de Ivy Queen și Jacqueline Bracamontes.

Evenimentul este primul de acest gen și are ca obiectiv celebrarea femeilor latino artiste, cele care muncesc pentru a genera schimbări pozitive în domeniu. Ana Gabriel, Emilia, Evaluna, Goyo și Thalia vor primi și ele premii speciale.

În ciuda faptului că trece printr-un divorț și nu-i este ușor în plan personal, așa cum a vorbit deschis de mai multe ori, atât în interviuri, cât și în piesele recente, Shakira a avut un an glorios profesional. 

A rupt toate recordurile cu piesa „Monotonía” în 2022, iar apoi, în ianuarie 2023, melodia „Shakira: BZRP Music Sessions #53” a debutat pe locul 9 în topul Billboard Hot 100, motiv pentru care ea a devenit prima femeie care a intrat direct în top 10 cu o melodie în spaniolă. 


Cântecul a făcut istorie și pentru faptul că a fost cea mai stream-uită melodie din istoria Spotify-ului, în 24 de ore, dar a fost și cea mai vizualizată piesă de pe YouTube în primele 24 de ore de la lansare - a generat 63 de milioane de vizualizări și a rupt 14 recorduri mondiale.


„Datorită Shakirei, femei latine din toată lumea au fost încurajate să scrie și să cânte muzică extrem de personală. A creat o adevărată mișcare prin forțele proprii și continuă să fie extrem de relevantă în domeniu, atât prin grație, o tradiție puternică de a da înapoi, cât și printr-un talent fantastic. Ea este definiția unei Femei în Muzică”, a spus Leila Cobo de la Billboard.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.