Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 13 septembrie - etichete puse greșit, suspendarea Simonei Halep și Let’s Do It, Romania!

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața de 13 septembrie a început cu discuții despre vise, dar și despre traficul din Capitală, îngreunat de începerea școlii.

„Toți oamenii au sete de cultură”, a concluzionat cu spirit de glumă Oprișan. S-a trecut apoi rapid și la semnificațiile zilei, dar Ciprian a fost întrerupt de Corina, care a ținut să-l felicite pe românul Vali Chincișan.

Vali, așa cum apare notat pe site-ul presshub.ro, „a câștigat marele premiu de la „Tokyo Lights 2023”, unul dintre cele mai mari evenimente de projection mapping din lume. Cea de-a treia ediție a festivalului a avut loc între 8 și 10 septembrie 2023. Premiul a fost decernat chiar de guvernatoarea capitalei Tokyo, Yuriko Koike. Lucrarea lui Vali Chincișan s-a numit „Legacy Links” și a fost realizată cu ajutorul inteligenței artificiale.”


Dinu a reluat apoi semnificațiile zilei și a menționat: Ziua Sfidării Superstițiilor, Ziua Gândirii Pozitive, Ziua Programatorului, dar și Ziua Internațională a Ciocolatei, cât și Ziua Națională a Pompierilor.

Informatica de clasa a IX-a

Oprișan a citit o informație care a fost virală pe Marele Internet, unde un părinte pe nume Costin Mirescu a postat o fotografie dintr-un manual de informatică de clasa a IX-a. Practic, în manual apar instrucțiuni despre cum copiii (elevi de 14 ani+) să facă o convorbire telefonică, așa cum poți observa și tu mai jos:


Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „S”. Flaviu a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele zece întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

N-aduce anu' ce-aduce Băcanu

Corina a vorbit despre etichetele puse greșit și a explicat ascultătorilor cum a fost angajată la Kiss de pe „interneți”, deoarece șefilor le plăcea exercițiul ei de liberă exprimare. Odată cu faptul că vorbea „fără perdea”, Băcanu a fost catalogată de unii utilizatori drept „obraznică și tupeisă.” 

Însă, ea a ținut să sublinieze cum nu este doar atât - în primul rând, alături de Maticiuc și prietena lor de pe Facebook, Ioana, au ajutat la schimbarea unei legi prin care persoanele cu dizabilități care primeau ajutor de la stat nu aveau dreptul să lucreze (acum pot lucra, în timp ce-și iau și indemnizația), este copywriter cu o experiență de peste 20 de ani, dar și mamă, soție, prietenă. Corina s-a implicat în campanii în care a ajutat oameni și nu este doar „obraznica și tupeista de pe net.” 

Mai mult, i-a îndemnat pe oameni să nu mai pună etichete greșit și nici să catalogheze oamenii fără drept de apel. Întreg discursul ei sensibil îl poți asculta în podcast-ul de mai jos.

PS: intervenția face parte dintr-o campanie AQUA Carpatica, unde brand-ul AQUA Carpatica Flavours (aceeași apă naturală + puțin de sirop de agave + un pic de sirop de fructe natural) a fost etichetată greșit drept suc aka „băutură răcoritoare carbogazoasă.”


Melodia care trezește nostalgia

A venit și momentul preferat al zilei, unde kissomanii și-au expus alegerile muzicale.

Oprișan, desemnat câștigător, a propus 2Pac - „Changes” ft. Talent


Corina a mers pe ceva clasic, Laura Stoica - „Focul”


Ciprian, „încă cu gândul la vară”, a propus Alex Gaudino feat. Crystal Waters - „Destination Calabria”


Suspendarea Simonei Halep

„Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP)”, apare notat pe digi24.ro

Oprișan, Corina și Dinu au comentat știrea, dar Cătălin a vrut să asculte părerile ascultătorilor, așa că i-a rugat să răspundă la întrebările - „nu vi se pare ciudat că procesul a durat un an de zile”, „suspendarea nu e prea mare?”

Răspunsurile în podcast-ul de mai jos.

Let’s Do It, Romania!

Anamaria Hâncu este Co-inițiator și Board member Let's Do It, Romania!, cea mai mare mișcare socială din țară, un proiect de voluntariat care a implicat, în cei 11 ani, peste 1.9 milioane de voluntari care au facut curățenie în România.

Ea a venit în studio, unde a vorbit despre cum Ziua de Curățenie Națională va avea loc pe 16 septembrie, alături de alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri. 

Mai multe detalii în podcast, dar și în știrea de mai jos:

Concurs de la BIC

Kissomanii au pregătit un concurs foarte simpatic pentru ascultători și copiii lor, în prag de începere a școlii. În parteneriat cu prietenii lor de la BIC, au avut de oferit un pachet plin de rechizite, în valoare de 100 de euro. 

„Back to school. Atâtea emoții….Până sună clopoțelul, scrie-le cu BIC”, se arată în mesajul campaniei. Oamenii au fost invitați să trimită un mesaj audio, în care să transmită copiilor lor de ce e important să meargă la școală. 

Mesajul câștigător de azi vine de la o doamnă care a spus că menirea școlilor este de a oferi independență copiilor și libertatea de a-și lua singuri propriile decizii.

BIC este un partener de nădejde pentru toți cei care folosesc aceste produse și e bine de știut că stilourile BIC au manșon triunghiular pentru a ajuta copii să-și poziționeze corect degetele.

Mai mult, dacă vei cumpăra produse BIC până la 30 septembrie, brand-ul va investi în proiecte educaționale desfășurate în școlile din România.

Grădinița buclucașă

La final, kissomanii au comentat o știre de pe adevărul.ro: „Noul an școlar a început cu scandal la o grădiniță privată din Iași. Părinții au aflat că o educatoare este model de videochat și sunt revoltați. Când au descoperit că educatoarea, una dintre cele mai populare și îndrăgite din grădiniță, face videochat în timpul său liber, părinții au rămas șocați. Cei mai mulți dintre ei consideră că este imoral ca femeia să își continue activitatea de educatoare.” 

Tu ce părere ai?

DesKiss Dimineața - invitată Anamaria Hâncu - 13 septembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:16:51

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.