Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 1 februarie - ce înseamnă oamenii care-și fac job-ul cum trebuie și au început înscrierile la KISS4LOVE

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de joi a început cu mare veselie, mai ales că mai este doar o zi și vine weekend-ul!

Kissomanii tăi preferați au vorbit despre mâncare și, gurmandul șef, Oprișan, a povestit cum nu-i place să mănânce singur, în timp ce Corina a explicat cum este la polul opus, mai ales că-i place să mănânce cu mâinile.

A urmat și o întrebare pentru ascultători - „ce faceți cu colegii care nu mănâncă la birou?” - iar răspunsurile le poți asculta în podcast-ul de mai jos; te vei distra cu siguranță!

Semnificațiile zilei

  • Ziua „Schimbă-ți parola!”
  • Ziua Mondială a Hijabului (Este sărbătoarea care onorează femeile musulmane care poartă hijab. Este, de asemenea, o zi pentru a îndemna femeile de diferite origini și credințe să încerce hijab-ul și să vadă cum este să îl poarte.)
  • Ziua Citește cu Voce Tare (Scopul acestei zile este de a crește alfabetizarea în toată lumea, de a întări legăturile dintre copii și comunități prin puterea poveștilor.)
  • Ziua Decorării cu Bomboane (Sărbătoarea servește la menținerea vie a bucuriei festive și anticipează sentimentele de Ziua Îndrăgostiților. Este o zi în care toți iubitorii de bomboane, tineri și bătrâni, au permisiunea deplină să arunce cu bomboane în orice sau oricine.)
  • Ziua Șarpelui (O modalitate de a încuraja pe toată lumea să-și lărgească înțelegerea despre șerpi și de a-și învinge frica de aceștia.)
  • Ziua Ciocolatei negre
  • Ziua Optimistului
  • Ziua internațională a artei faciale și corporale

Ce s-a întâmplat de-a lungul anilor pe 1 februarie:

  • 1978 - Vasile Paraschiv Paris a susținut, la Paris, o conferință de presă în problema folosirii psihiatriei în România ca armă de represiune politică.
  • 1986 – A avut loc strămutarea cimitirului Crângaşi din Bucureşti pentru construcţia unui lac. În Crângaşi, în calea constructorilor, pentru edificarea Lacului Morii, stăteau în 1986 cimitirul şi biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.
  • 1823 - Într-un memoriu, vornicul Mihail Sturdza folosește, pentru prima dată în viața politică a Țărilor Române, noțiunea de “conservator”, pentru a desemna tendințele marii boierimi de a păstra vechile stări de lucruri.
  • 1868 - S-a nascut Ştefan Luchian, pictorul ale cărui tablouri l-au făcut pe maestrul Nicolae Grigorescu să exclame: „În sfîrşit, am şi eu un succesor!”
  • 1880 - Ion Luca Caragiale a publicat în „Convorbiri literare“, farsa într-un act „Conu Leonida față cu reacțiunea.”
  • 1884 - A fost publicată prima ediţie a Oxford English Dictionary.
  • 1896 - A avut loc la Torino, in Italia, premiera operei „Boema” creatie a compozitorului italian Giacomo Puccini.
  • 1914  - A intrat în funcțiune prima instalație centralizată feroviară din România, pe linia București-Ploiești.
  • 1954 - A început Marele viscol din 1954 (1-4, 7-9, 17-19 și 22-24 februarie 1954). Marele viscol din anul 1954 se referă la un fenomen meteorologic sever care s-a abătut asupra României la începutul lunii februarie a anului 1954, motiv pentru care această iarnă a fost considerată cea mai aspră din secolul al XX-lea.
  • 1974 - Ilie Năstase ea fost declarat cel mai bun tenismen al anului 1973 şi este distins, la New York, cu „Racheta de aur”.

Aniversări muzicale

1994: Se năștea cântărețul Harry Styles. Să ascultăm și o piesă de la el, nu?


Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a anunțat și astăzi concurs Hochland, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a venit de la Mihaela: „pentru 2024 îmi propun să termin facultatea, pentru că acum ceva ani am pus pe primul loc familia, iar acum aș vrea să mă pun în prim plan pe mine, să fac ce mi-am propus de la 18 ani, pentru a avea acel sentiment de împlinire.”

Începe campania noastră tradițională KISS4LOVE

Suntem deja în al patrulea an în care lansăm campania noastră tradițională de Valentine's!

Cuplurile care doresc să câștige o croazieră de șapte zile pe Marea Mediterană sunt rugați să se înscrie aici, până pe 5 februarie. 

Premiul include vacanța, cazarea (cabină dublă cu balcon), toate mesele incluse, zborurile și transferurile de la aeroport. Premiul are o valoare de 4000 de euro. 

Dacă îți place ideea, tot ce ai de făcut este să asculți codurile pe care le vor da DJ-ii și să le înscrie în formularul de concurs! Ce zici, te bagi?

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „N”. Darius din Timișoara a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 4 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 40 de euro.

O poveste cu final fericit

Corina, Cătălin și Ciprian au dezbătut o știre cu final fericit, via digi24.ro.

Povestea are la bază un om care și-a luat job-ul în serios, așa cum ar fi bine să facă toată lumea, astfel încât, astfel de inițiative să nu se mai pară ieșite din comun, ci absolut normale.

Iată despre ce e vorba: „Un dispecer de la Poliția Capitalei a salvat, zilele trecute, o tânără care voia să-și ia viața. Ramona era de serviciu când un apel la 112, dat de tatăl fetei, a dat alerta. "Fata mea a lăsat un bilet de adio! Spune că vrea să se sinucidă", a spus disperat apelantul.

Din clipa în care a preluat cazul, Ramona a știut că trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru a sava o viață. A contactat-o pe tânără de pe numărul personal și, timp de 4 ore, au stat de vorbă. Povestea misiunii contracronometru, încheiată în lacrimi de fericire, a fost relatată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe rețelele sociale.”


Școala ca-n afară

O nouă știre interesantă a fost despre o școală din România. „Peste 400 de elevi învață, din 15 ianuarie, într-o clădire modernizată.

Are săli de clasă colorate, piscină interioară, lift și încălzire în pardoseală. Modernizată cu bani europeni, această școală s-a transformat într-un loc în care elevii vin cu drag.

Școala Gimnazială George Enescu din Sinaia, unde învață 165 de elevi de ciclu primar și alți 259 de gimnaziu, se numără printre unitățile care fac excepție de la lipsurile acute cu care se confruntă sistemul educațional”, apare notat în știrea de pe evz.ro.

Gecile călduroase și Winterkiss

Kissomanii au primit de la Mentor geci personalizate, extrem de călduroase, așa că nu au ezitat să-și facă poze și să se bucure de ele. Acum vor putea merge altfel la petrecerile Winterkiss.

Apropo de asta, nu uita unde ne vedem pe 3 februarie și cu cine:

  • Rânca - Partydul Kiss FM + DJ Emil Safta. Host: MC Tom
  • Sinaia - Host: Cristi Neacșu 

Dacă n-ai cum să ajungi la ele și la zăpadă, atunci le poți asculta, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, doar pe Kiss FM!




Uleiul de măsline, produs de lux?

Ultima știre în emisiune sună cam așa: „Un supermarket din Sevilla, Spania, a dorit să evite furturile care se repetau tot mai mult și a ales să înlocuiască sticlele de ulei de măsline de pe rafturi cu poze ale produsului.

Astfel, clienții analizează oferta din fotografii, aleg o varietate a produsului, după care merg cu poze la casa de marcat, unde primesc produsul pe care l-au ales.”

Ce zici de treaba asta?

DesKiss Dimineata 1 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:22:21

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.