Cool Stuff

Will Smith îi cere scuze în mod public lui Chris Rock: „Am exagerat și am greșit. Mi-e rușine de ce am făcut”

Scuzele au venit la o zi distanță de momentul care a marcat gala Premiilor Oscar 2022.

Întreaga planetă a vorbit ieri despre Premiile Oscar 2022, dar dintr-un motiv cât se poate de greșit și care a umbrit reușitele istorice ale multor actori sau regizori de la această ediție.

Palma pe care i-a dat-o Will Smith lui Chris Rock, pentru gluma proastă pe care acesta a făcut-o despre soția bolnavă a actorului, s-a viralizat și a împărțit internetul în două. La 20 de minute de la acel moment, Smith a câștigat și premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul din „King Richard”, devenind al cincilea actor de culoare din istorie care câștigă acest premiu.

În discursul prin care a acceptat premiul, Smith și-a cerut scuze trecător pentru scena creată, dar la o zi distanță a revenit cu scuze publice mai detaliate și în care își recunoaște vina și exagerarea. Iată ce a scris pe Instagram

„Violența, în toate formele ei, este otrăvitoare și distructivă. Comportamentul meu de aseară, de la Premiile Academeie, a fost inaceptabil și de neiertat. Glumele pe seama mea sunt parte din job-ul meu, dar glumele pe seama condiției medicale a Jadei au fost pur și simplu prea mult pentru mine și am reacționat sub presiunea încărcăturii emoționale. Vreau să-ți cer scuze în mod public, Chris. Am exagerat și am greșit. Mi-e rușine de ce am făcut și felul în care m-am comportat nu reprezintă bărbatul care doresc să fiu. Nu există loc pentru violență într-o lume a iubirii și bunătății. Vreau să-mi cer scuze și Academiei, producătorilor galei, tuturor celor care au participat și tuturor din lume care fost martorii acelei scene. Vreau să-mi cer scuze familiei Williams și echipei cu care am făcut filmul „King Richard”. Regret profund comportamentul pe care l-am avut și care a pătat ceea ce a reprezentat o călătorie minunată pentru noi toți. Sunt într-o continuă dezvoltare.”


În timpul discursului de acceptare a Premiului Oscar, Will Smith a plâns și și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă.

Atunci el a spus că-și cere scuze Academiei și tuturor celor care au fost nominalizați, că nu plânge pentru că a câștigat, ci pentru că a reușit prin filmul pe care l-a și produs și în care a jucat să facă cunoscută povestea familiei Williams. „Arta imită viața. Am arătat ca tatăl nebun, la fel ca felul în care s-a vorbit despre Richard Williams”, a spus Smith.

În urma acestor scuze de pe Instagram, este clar pentru toată lumea că momentul nu a fost regizat, că Smith și Chris Rock nu au făcut totul pentru a oferi un moment viral și care să aducă mai multă audiență Premiilor Oscar. 

În același timp, scuzele lui Smith sunt binevenite, pentru a clarifica încă o dată că violența nu este răspunsul potrivit, chiar și atunci când un comediant crede că e ok să faci mișto de o femeie care trece printr-o boală ce-i afectează felul în care arată și este percepută.

Poate, totuși, înainte de scuzele lui Smith ar fi trebuit să vină cele ale lui Chris Rock.  


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.