Cool Stuff

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, spune despre el că este „homeless”

Elon Musk este cel mai bogat om de pe pământ, dar susține că nu-și cheltuie banii pentru propriile plăceri.

Într-un interviu recent acordat celor de la TED, cel care are o avere de peste 273 miliarde de dolari, a povestit cum nu investește în el, ci în companiile sale care construiesc „un viitor mai bun.”

Practic, el și-a apărat sumele colosale de bani, și a spus că nu reprezintă o presiune atât de mare la nivel personal, deoarece nu-i folosește pentru plăcerile proprii. Da, ai auzit bine - Elon nu trăiește ca un bogat standard, nu-și cumpără iahturi și ceasuri de milioane de dolari, de fapt, omul de afaceri nici măcar nu are o locuință proprie.


„Nu am un iaht, nu merg în vacanțe, așa că nu cheltui foarte mulți bani. Singura excepție este că am un avion, dar dacă nu folosesc avionul, am mai puține ore de muncă”, mărturisește el. Musk i-a povestit intervievatorului cum nu deține o casă, nici măcar una lângă sediul central Tesla din San Francisco, nici lângă sediul SpaceX din Texas; de fapt, el nu mai are nici tiny-ul de 34 metri pătrați în care obișnuia să stea.

Unde locuiește? Ei bine, Elon, cel care vrea să cumpere Twitter, se bazează pe prieteni și camerele lor libere. El doarme din casă în casă și din prieten în prieten, ca un tânăr boem care nu are bani de chirie. 

Mai mult, Musk se detașează de ideea că oamenii ultra bogați sunt răi: „Cred că există unele defecte axiomatice care duc la această concluzie. Da, sigur că ar fi o problemă dacă aș consuma miliarde de dolari pe an pentru binele propriu, dar nu este cazul”, explică el.

Nu ne așteptam la așa ceva, dar în mod cert Elon nu este un om previzibil. Întreg interviul îl poți vedea mai jos:


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.