Kiss Music News

România s-a calificat în finala Eurovision 2022! Care sunt primele declarații ale lui WRS

România ajunge în finala Eurovision după ce la ultimele trei ediții a ratat calificarea în această fază a competiției.

Ieri seară a avut loc a 2-a semifinală Eurovision 2022, unde juriul și publicul au decis ultimii 10 finaliști pentru marea finală de sâmbătă, 14 mai.

Din fericire, România a trecut mai departe!

Mai jos poți vedea prestația României și primele declarații ale lui WRS.


WRS a reușit să ridice lumea de pe scaune și să-i facă să danseze.

În videoclipul de mai jos, poți vedea o filmare direct din sala de spectacol de la Torino trimisă de corespondentul nostru, unde toată lumea cântă piesa României!


WRS, primele declarații după semifinală:

„În primul rând, trebuie să le mulțumesc tuturor românilor din toate colțurile lumii. Pentru că noi, românii, suntem atât de mulți în Italia, Spania, Marea Britanie, Germania. Când am venit la Torino, am întâlnit o comunitate mare de români. Am simțit susținerea lor și am simțit că le este dor de casă atât de tare și am realizat că nu este doar despre mine pe scenă, ci eu unesc toți acești oameni din toată lumea când se uită la mine și mă votează.
Am fost într-o școală de dans pentru copii din România care dansează dansuri populare și am plâns atât de tare, pentru că am văzut acei oameni care și-au părăsit casa […] și încă dansează dansuri tadiționale. […] Chiar cred că puterea muzicii nu are granițe și cred că muzica are puterea să unească oamenii.”

Pe lângă țara noastră s-au mai calificat Belgia, Australia, Cehia, Finlanda, Polonia, Estonia, Suedia, Serbia și Azerbaijan.


Finala Eurovision 2022 va fi difuzată sâmbătă, pe 14 mai, pe TVR1 și TVRi, începând cu ora 22:00

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.