Ucraina a câștigat Eurovision 2022! Vezi pe ce loc s-a clasat România

Slava Ukraini!

Share

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 cu 631 de puncte!

Totodată, România a reușit să se califice în finală după 5 ani, clasându-se pe locul 18.

Ieri seară a avut loc finala Eurovision 2022, iar Ucraina a câștigat marele trofeu. Kalush Orchestra a cucerit Europa și Australia cu „Stefania”.

Este a 3-a victorie pe care o obține țara vecină, după ce Ruslana a câștigat în 2004 și Jamala în 2016 - aceasta din urmă a fost prezentă și la evenimentul caritabil WE ARE ONE, din București, organizat pentru sprijinirea ucrainenilor afectați de războiul din țara lor. 

Mai jos poți vedea prestația învingătoare. 


WRS a reușit din nou să ridice publicul de la Torino în picioare.

Toată arena a dansat și a cântat alături de el „Hola, mi bebebe”. România s-a clasat mai bine la televot, fiind a 13-a preferată a publicului și a 21-a în clasamentul juriului.

Am obținut puncte de la țări precum Grecia, Italia sau Spania.

De asemenea, acum că s-a încheiat concursul, s-au publicat și rezultatele din semifinală, unde țara noastră a ieșit pe locul 9


Unde se va organiza Eurovision 2023?

Martin Osterdal, Executive Supervisor al European Broadcasting Union, a declarat imediat după încheierea concursului:

„Felicităm Ucraina și Kalush Orchestra pentru victorie și pentru superba lor performanță. Acum vom începe să planificăm pentru 2023 cu televiziunea câștigătoare UA:PBC. Evident, există provocări unice pentru găzduirea competiției de anul viitor. Cu toate acestea, ca în orice alt an, așteptăm cu nerăbdare să discutăm toate cerințele și responsabilitățile implicate în găzduirea competiției cu UA:PBC și cu toate celelalte părți interesate, pentru a ne asigura că avem cea mai potrivită configurație pentru a 67-a ediție Eurovision Song Contest.”

Finala Eurovision 2022 a fost urmărită de aproximativ 200 de milioane de telespectatori. Mai jos găsești rezultatul concret al acestei ediții.


Share