Kiss Music News

Interviurile KIMARO 2022, seara „Kiss Energy” - Spike: „Dacă nu mi-e frică să urc pe scenă, nu mă urc pe scenă”

Spike a făcut un show memorabil pentru toți cei prezenți în public.

FOTO: Mihai Vasilescu

Sărbătoarea muzicii românești, organizată de colaborarea dintre Kiss FM, Magic FM și Rock FM, a avut loc în Parcarea Plajei Modern din Constanța și a oferit celor prezenți trei zile de distracție și muzică live de calitate. 

Unii dintre cei mai iubiți și populari artiști români au urcat pe scenă, după cum urmează:

Seara Magic - 3 Sud Est, Bere Gratis și Holograf

Seara Kiss - Delia, Antonia, Spike, Voltaj și Bad&Boujee

Seara Rock - Bucovina, Timpuri Noi, Bosquito și Lupu' cel Rau. 

Spike și-a început show-ul cu piesa „Zeu”, dar pe scenă s-au auzit și hit-urile sale populare, „Salcâmii”, „Manele”, „Rockstar” sau „Lumea mea”, unde fanii au trimis o infuzie de energie către scenă. 

Artistul a stat de vorbă cu DJ-ul KISS FM, Cristi Neacșu, și i-a povestit cât de mult înseamnă meseria asta pentru el, dar și responsabilitatea pe care o simte față de toți cei care-i ascultă melodiile.


„Oricât de copil ai fi, oricât de jos începi - trap, rap, ce vrei tu - la un moment dat, trebuie să-ți asumi responsabilitatea că muzica pe care o faci inspiră și educă oamenii. Poți să faci ce vrei tu cu ea, doar că la un moment dat, din nefericire sau fericire pentru tine, muzica va inspira generații mai departe. Spre exemplu, am făcut piesa „Singur”, a venit o tipă la mine și mi-a spus - îți mulțumesc pentru piesa asta, mi-ai salvat viața. În secunda aia am fugit la baie și am început să plâng.”


Spike a povestit și despre cât de important este sentimentul de emoție și de frică pentru el: „Dacă nu mi-e frică să urc pe scenă, nu mă urc pe scenă. Niciodată. În momentul în care nu o să mai am emoții să urc pe scenă, mă las de muzică. Dacă îți pierzi pasiunea și frica pentru ceea ce faci, faci degeaba.”


Mai mult, raper-ul a vorbit cu Cristi și despre cum simte „un privilegiu” pentru faptul că are această meserie și că „încearcă să o facă cât se poate de corect.”

El pregătește și piese pentru cei de vârsta lui, pentru a le demonstra că muzica are puterea să schimbe lucruri și că ei în continuare se pot simți copii dacă vor, chiar dacă au copii la rândul lor.

Neacșu l-a luat și la un mini chestionar, unde l-a întrebat „de ce cântă”, iar Spike a răspuns franc: „Pentru că cineva a cântat înaintea mea și m-a fascinat și poate și eu fascinez la rândul meu.” La întrebarea „ce spune muzica lui despre el”, raper-ul a zis: „să fii sincer, să fii corect, să dai jos barierele, să nu-ți fie frică.” Mișto, nu?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.