Cool Stuff

Elon Musk a anunțat că va schimba numele Twitter în X

Este foarte posibil ca Twitter să-și schimbe numele în următoarele zile. Elon Musk a anunțat că vrea să redenumească compania în „X”. Sugestia a fost făcută duminică pe contul de Twitter al miliardarului. 

„Și în curând ne vom lua adio de la brandul Twitter și, treptat, de la toate păsările (n.r. simbolul Twitter)", a scris el pe Twitter.

El a la câteva minute distanță un alt tweet:

„Dacă un logo X suficient de bun este postat în această seară, vom face ca mâine să devină live la nivel mondial”.

Președintele executiv al companiei a continuat cu mesaje mai criptice, cum ar fi un tweet „Deus X” o oră mai târziu și sfaturi de design de logo, cum ar fi: „Dacă X este cel mai apropiat ca stil de ceva, ar trebui să fie, desigur, Art Deco”.  


Duminică după-amiază, el a continuat cu știrea că URL-ul „X.com indică acum twitter.com” și că un logo „interimar” va intra în funcțiune „mai târziu în cursul zilei de astăzi”. 

Potrivit unei postări pe Threads a editorului Platformer, Zoe Schiffer, Musk i-a anunțat pe angajații Twitter despre schimbarea la „X” prin e-mail în acea noapte, la care s-a referit ca fiind „ultimul e-mail pe care îl va trimite de la o adresă de e-mail Twitter”. 

Noua schimbare de nume urmează linia personală a lui Musk în ceea ce privește brandingul corporativ, de la entități precum SpaceX și xAI până la schimbarea propriei Twitter din Twitter, Inc. în X Corp. în aprilie. Dar pentru a se asigura că teasingul său de schimbare a titlului din noaptea târziu a fost absolut clar, el a scris pe Twitter: „Nu sunt sigur ce indicii subtile m-au dat de gol, dar îmi place litera X”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.