Cool Stuff

7 filme clasice de Crăciun de care nu te poți plictisi vreodată și care-ți vor face viața mai frumoasă

Sărbătorile sunt considerate cea mai frumoasă perioadă din an, deși vin la pachet cu foarte mult stres legat de cadouri, mese în familie, trafic infernal și agitație.

Sărbătorile sunt considerate cea mai frumoasă perioadă din an, deși vin la pachet cu foarte mult stres legat de cadouri, mese în familie, trafic infernal și agitație. 2021 n-a fost nici el un an ușor, dar în vacanța asta de iarnă, pe care toți o așteptăm pentru a ne reîncărca bateriile, îți propunem să te așezi în vârful patului, cu o felie de cozonac lângă tine, și să urmărești filme care-ți vor face ziua mai frumoasă și care-ți vor da un sentiment de bine.

Ți-am pregătit deja multe liste interesante, de la animații de Crăciun, filme și seriale fresh de pe Netflix, la cele mai noi producții din cinematografe, cât și comedii romantice. A venit vremea să mergem pe clasic și să revedem unele dintre cele mai frumoase filme tematice ale acestei perioade. Ți-am pregătit o serie de propuneri interesante și abia așteptăm să aflăm de la tine care-ți sunt preferatele și pe care le revezi an de an, fără să te plictisești de ele.

Miracle on 34th Street

Maureen O’Hara și John Payne sunt actorii principali din acest film lansat în 1947, care spunea povestea unui bărbat din New York, internat într-un spital de boli mintale, deoarece se credea Moș Crăciun. Pelicula a fost refăcută și-n 1994, cu John Hughes și Mara Wilson în rolurile protagoniștilor, așa că poți alege care variantă îți place mai mult.


It's a Wonderful Life

În 1946, regizorul Frank Capra a lansat un film minunat care pare înghețat în timp, deoarece nu și-a pierdut absolut deloc magia de-a lungul anilor. James Stewart îl joacă exemplar pe George Bailey, un bancher care-și descoperă valoarea vieții sale, după ce este vizitat de îngerul său păzitor. Potrivit Institutului American de Filme, „It’s a Wonderful Life” este considerat cel mai inspirațional film al tuturor timpurilor. Ce zici, te-a convins să-l revezi?


Elf 

Mergem în 2003, pentru a revedea un film minunat, preferat chiar și de Regina Angliei. Regizorul Jon Favreau a creat o comedie optimistă care pur și simplu te va cuceri. Will Ferrell îl joacă pe Buddy, un elf copilăros care-și caută tatăl. Îl așteaptă multe aventuri fantastice, așa că pregătește-te să intri într-o lume fascinantă și foarte amuzantă.


Love Actually

2003 a fost un an bun pentru filmele de Crăciun și tot atunci a apărut și „Love Actually.” Există sărbătoare fără să vedem această comedie romantică? Filmul este pansament pentru suflet, deoarece o groază de personaje diferite și interesante ajung să-și găsească fericirea în cele mai neașteptate moduri și, așa cum ne place nouă, totul se termină cu bine. Este fix infuzia de fericire de care aveai nevoie, dar și de speranță, mai ales în vremurile pe care le trăim.


A Christmas Carol 

Când a scris Colind de Crăciun, autorul Charles Dickens habar nu avea că va schimba o lume întreagă. În 1938, Edwin Marin a transformat povestea unui bătrânel zgârcit și rău într-o capodoperă, iar de atunci au apărut nenumărate variante interesante și toate au farmecul lor (reamintim serialul lui Guy Pearce, dar și filmele cu Patrick Stewart și Jim Carrey în rolurile principale). Povestea îl urmărește pe Scrooge, un bătrânel ursuz care, în noaptea de Ajun, este vizitat de trei fantome (trecut, prezent și viitor) pentru a-l ajuta să-și schimbe viața. Un altfel de îndemn pentru a nu uita să fim mai buni (și nu doar de Crăciun).


The Holiday

În 2006, regizoarea Nancy Meyers a lansat un film care te poate convinge că niciodată nu e prea târziu să-ți găsești dragostea. Cameron Diaz și Kate Winslet interpretează două femei care fac schimb de apartamente pe timpul săbătorilor - una în L.A., iar alta în Anglia. Evident, fiecare experiență se dovedește a fi minunată pentru fiecare în parte. Este imposibil? Nu. Șanse sunt mari să se întâmple ideea din film? Nu? Dar ce mai contează? E Crăciunul și avem nevoie de iubire și de feel-good movies.


Edward Scissorhands

Poate nu este filmul clasic de Crăciun pe care-l aveai în minte, dar acțiunea filmului lansat în 1990 se petrece fix de sărbători, iar povestea lui este atât de frumoasă și emoționantă, încât este imposibil să ne sară din inimă. În regia lui Tim Burton, Johnny Depp îl joacă pe Edward, un băiat care în loc de mâini are foarfece, dar care în toată ciudățenia și sensibilitatea lui ajunge să trăiască o frumoasă poveste alături de Winona Ryder. Totul culminează cu o ninsoare de basm. Ce să vrei mai mult? 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.